Seznamujeme se s HMS

Heat Management System je technologie, která pomáhá distribuovat teplo do korunky s tabákem. Od prvního HMS ale prošla tato technologie určitým vývojem, aby dýmkařům poskytla to nejlepší pohodlí a distribuci tepla. 


 

Co skrývá název HMS?

Heat management systém je kovový přístroj na rozpálené uhlí, který dýmkař umístí na připravenou korunku s tabákem. HMS zajišťuje rovnoměrné zahřátí a zabraňuje spálení tabáku. Zařízení má otvory a rukojeť, pomocí kterých lze moderovat  přístup kyslíku a tím zahřívání uhlíků. HMS zjednodušuje přípravu vodní dýmky a zpříjemňuje kouření. 

Prvním regulátorem tepla pro vodní dýmku byl Kaloud Lotus. A zařízení si rychle získalo oblibu a uznání mezi milovníky vodních dýmek. Od té doby přišlo množství různých modelů, mezi kterými jsou jak originály od Kaloudu, tak jejich kopie od jiných výrobců, nebo speciálně upravené modely ke konkrétním dýmkám, jako třeba ty od NaGrani.

otevření HZ na Chodově-139

Jak vybrat správný HMS?

Je potřeba se zaměřit na následující body:

  • Pro začátečníky jsou nejlepší jednoduché HMS, které nevyžadují složité nastavení a jsou univerzální při použití s různými typy korunek.
  • Víčko HMS by mělo mít držátko - nejlépe potažené silikonem. Použití takového modelu je mnohem pohodlnější a zabraňuje zranění při kontaktu s horkým povrchem.
  • HMS a korunka by měly mít stejný průměr.
  • Materiál, ze kterého je HMS vyrobený, je zásadní pro jeho tepelné vlastnosti i výdrž. Doporučujeme Nerez, eloxovaný hliník, nebo populární titanové slitiny.
  • Standardní HMS pojmou tři uhlíky, nicméně, pokud preferujete delší session a větší výdrž seženete také větší HMS, které pojmou až čtyři kostky uhlí.

Jak čistit HMS?

Hlavním tajemstvím dlouhodobého dýmkařského požitku je zachování čistoty zařízení a pravidelná péče. HMS je důležité čistit ihned po použití. Stačí ho vypláchnout vodou a zbavit nahromaděného popela. Pokud jsou znečištění větší, doporučujeme umístit HMS do roztoku sody a kyseliny citronové a 15-20 minut ho v něm vařit. Nezapomeňte předem odstranit silikonovou rukojeť, pokud ji má. Poté přístroj očistěte ubrouskem nebo houbou, aby nedošlo k poškrábání. Jestliže tabáková směs ucpala otvory, použijte jehlu nebo párátko, abyste je vyčistili.


Kompletní nabídku naleznete zde. 

Používáme ověření věku Adulto