Nanosmoke: jít si vlastní cestou

Zvykli jsme si na to, že vodní dýmky nám nepřinášejí pouze požitek kuřácký, ale také estetický. Mnohý dýmkař si pořizuje dýmku v souladu se zařízením bytu nebo hledá zajímavé kousky s neotřelým designem. Ať už jste ale fanoušky minimalismu, hravosti nebo řemeslné ruční práce, všechny dýmky zachovávají víceméně stejné schéma - totiž váza, srdce dýmky se šlauchem, táckem a trnem na korunku. Tedy skoro všechny. Nanosmoke na pravidla kašle a dýmky dělá prostě po svém.

 

Historie společnosti Nanosmoke začala v roce 2012. Student třetího ročníku Petrohradské polytechnické univerzity Ilyin Alexey si tehdy poprvé načrtl na kus papíru neobvyklou vodní dýmku s futuristickým designem. V roce 2015 pak založil společnost, která začínala s výrobou přenosných dýmek v malé garáži. Charakteristickým rysem většiny vodních dýmek Nanosmoke bylo a je, že jsou horizontální.

 Nanosmoke a honeysigh-10

První model, kterým na sebe výrazně upozornili byl legendární Nanosmoke CUBE. Krabička z plexiskla s korunkou z odolného silikonu se ze začátku zdála jako naprostá šílenost. Alexejův vynález ale fungoval a jeho sláva postupně rostla. Není divu, CUBE je opravdový unikát. Kromě silikonové korunky, která umožňuje použití většiny HMS, ji lze obohatit i běžnou korunkou. Zpětný ventil v podobě silikonové membrány zajišťuje pohodlné profouknutí bez rizika vytopení dýmky. Výhody horizontální dýmky brzy ocenili nejen cestovatelé a výletníci, ale i lidé, kteří toužili mít vodní dýmku na nočním stolku beze strachu, že uhoří v posteli.

 

Dnes je Nanosmoke jedním z největších výrobců vodních dýmek v Rusku. Základní model CUBE se dočkal následovníků vybavených barevným podsvícením i luxusní varianty s dekorací z černého akrylu. Přibyly i nové modely Nanosmoke ONE a Nanosmoke Box.

 Nanosmoke a honeysigh-1

Nanosmoke byli první na světě, kdo upustili od skla a kovu a zahájila sériovou výrobu plexi vodních dýmek. Vlastní unikátní technologie pro spojování plexiskla. Ústředí se nachází v Petrohradě, kde je soustředěn i celý výrobní cyklus od přijetí materiálu po balení hotových výrobků. Vodní dýmky se vyrábějí na CNC frézovacích a laserových strojích, ale část výroby je spojena s ruční prací. Ačkoliv je Nanosmoke spojována především s transportními modely vodních dýmek získala si značnou oblibu a zájem dýmkařů po celém světě. Jak sami říkají: “Naším úkolem je vytvářet vodní dýmky co nejpohodlnější a nejsnadněji použitelné.”

Jejich plány jsou velké a je jasné, že o nich ještě uslyšíme.




Používáme ověření věku Adulto