Jak nakládat s tabákem do vodní dýmky

Tabák je nejdůležitější složkou v procesu kouření. Proto je třeba dodržovat správné podmínky skladování a ošetření tabáku, aby se zachovaly jeho jedinečné vlastnosti. Expirovaný tabák vám pravděpodobně neuškodí, ale potěšení z kouření také nepřinese. 

 

Obecně platí, že doba použitelnosti tabáku pro vodní dýmku s hermeticky uzavřeným obalem se pohybuje od 1 do 3 let. Doba uvedená na továrním obalu a trvanlivost po otevření jsou však dvě různé věci. Jak by tedy měl být tabák skladován? Pokud jste již tabák otevřeli, měli byste dodržovat následující podmínky skladování:

  1. Uzavřené balení. S tím vám může pomoci jakákoliv plastová krabička nebo dóza. Je dobré, abyste tabák v obalu rozložili rovnoměrně, aby tekutiny, které obsahuje, nezůstávaly pouze u dna a tabák neosychal a nekysl. Doporučujeme tabák v dóze pravidelně zamíchat nebo uzavřenou nádobku otočit dnem vzhůru. To pomůže prodloužit trvanlivost a zabránit ztrátě aroma.
  2. Uchovávejte tabák na tmavém místě bez přímého slunečního záření.
  3. Ideální skladovací teplota tabáku je 15–⁠20 stupňů. V létě, kdy jsou teploty vyšší, jej můžete uložit do ledničky. Při skladování v chladničce však dávejte pozor, aby tabák nezmrzl. Nízké teploty ovlivňují jeho vlastnosti stejně negativně jako ty vysoké.

Ignis pro hz 2-11-2

Ve složení tabáku pro vodní dýmky jsou přítomny esenciální oleje, glycerin a sirupy, které mají tendenci vypařit se pod vlivem vysokých teplot nebo následkem nesprávného skladování. Výsledek těchto ztrát se projeví v nedostatku příjemné vůně, kdy naopak získáte pocit suchého kouře, jaký je známý u běžných cigaret.

Prošlý tabák je snadno identifikovatelný na dotek je suchý a téměř nevoní. Vysušený tabák tak raději vyměňte za čerstvý, abyste si svůj kuřácký zážitek vychutnali s plnými tóny.

Používáme ověření věku Adulto