Populární vodní dýmky z Německa

Vodní dýmky se dnes nevyrábí pouze na blízkém východě. Jejich výroba se rozšířila do celého světa stejně jako roste jejich oblíbenost. Stále více lokálních výrobců se snaží přivést na trh perfektní dýmku, která bude mít krom kvality také lokální původ. A nebyli by to Němci, kdyby se do tohoto závodu o dokonalý dýmkařský stroj nezapojili. Co stojí za úspěchem německých značek vodních dýmek?

Hlavním důvodem takové popularity je podle nás samotné Německo. Lidé důvěřují německým výrobcům a německé kvalitě. Němci jsou proslulí svou pečlivostí a smyslem pro detail. To vše, co se projevuje i v jiných odvětvích německého průmyslu, se zračí i v jejich vodních dýmkách. Německé vodní dýmky se kromě kvalitního zpracování vyznačují především vzhledem. 

Většina výrobců vzala klasickou vodní dýmku a odstranila z ní všechno nadbytečné, dalo ji moderní, utilitární design. Žádné malované vazy a jiné výrazné zdobení - namísto toho převažují přísné linie, jednoduchost a použití především skla a kovu. Německé dýmky jsou zkrátka odolné, kvalitní a minimalistické.

Prakticky všechny německé vodní dýmky mají lehký tah. Mnoho modelů je vybaveno difuzorem pro ještě lehčí a tišší kouření.

Těla dýmek se vyrábí převážně z nerezového oceli AISI 304 díky čemuž jsou nejen odolná a pevná, ale také těžší, což zajišťuje jejich dobrou stabilitu a bezpečnost při session. Vázy jsou vyrobeny z tlustého a odolného skla. Často se pro výrobu váz používá české sklo, které dává krásný vzhledu vodní dýmky. 

 Z německých značek se v poslední době mluví hlavně o KVZE, MOZE a Grace, které najdete i na našich prodejnách a v e-shopu.

Grace

Němečtí Grace jsou autory nepřehlédnutelného modelu NEVO. Vodní dýmky NEVO porušují standardy. Jsou navrženy jednoznačně tak, aby vyčnívaly z davu. Žádná jiná vodní dýmka na trhu totiž nemá tak minimalistický design. Kovové komponenty NEVO jsou vyrobeny z vysoce kvalitní nerezové oceli V2A, váza je ručně vyrobená z nejkvalitnějšího křišťálového skla. Její elegantní linie a integrovaný vypouštěcí ventil vytvářejí naprosto ladný vzhled. Úžasně se zde navíc propojuje neotřelý design a skvělá funkce.

KVZE

KVZE je zcela nová značka vodních dýmek z Německa. Značka chce dle vlastních slov popírat zaběhnuté konvence a spojovat neotřelý design s technologií, která je zároveň uměním. Jejich prvním produktem je dýmka GRID, ke které vyrobili i příslušenství, vše v jednoduchém a strohém designu, který jistě potěší příznivce minimalismu. Dýmka má unikátní zpětný ventil s mřížkou, která dala dýmce jméno (angl. GRID) a vyrábí se ve třech variantách - inkoustově černá, stříbrná a kobaltová modř.

MOZE

Další německou značkou vodních dýmek a příslušenství je Moze. U svých produktů kombinují různé materiály, takže obligátní nerezovou ocel doplňují prvky z pružného a odolného polyamidu nebo epoxidové pryskyřice. Vodní dýmky Moze navíc nabídnou efektní oblaka dýmu díky nastavitelným zpětným ventilům především u novinky Breeze Two. Elegantní je také gravírování na tácku pro odkládání uhlíků.

 

HZ_germany

Používáme ověření věku Adulto